Tervetuloa

flaijeri-suomeksiElämää sisäkorvaistutteen kanssa: EURO-CIU symposium Helsingissä 20.-21.4.2017

EURO-CIU symposium tuo yhteen sisäkorvaistutealan toimijat sekä Suomesta että Euroopasta. Tapahtumaa suojelee rouva Jenni Haukio ja sen tulee avaamaan sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Kaksipäiväinen symposium on suunnattu sisäkorvaistutetta käyttäville, sisäkorvaistutelasten vanhemmille ja alan ammattilaisille.

Miten musiikki hyödyttää sisäkorvaistutteen käyttäjiä vauvasta vaariin? Miksi kuuloteknologiaan investoiminen parantaa elämänlaatua ja säästää yhteiskunnan varoja?

Istutteen käyttäjien määrä on voimakkaassa kasvussa kaikkialla. Suomessa sisäkorvaistutetta käyttäviä oli v. 2015 lopussa 363 lasta ja 841 aikuista.

“Ensimmäistä kertaa Suomessa paneudumme tähän aiheeseen näin laajasti sekä lasten että aikuisten näkökulmasta”, toteaa Kuuloliitto ry:n toiminnanjohtaja, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, audiologi Pekka Lapinleimu.

Symposium käsittelee elämää sisäkorvaistutteen kanssa kuudesta eri näkökulmasta: terveystalous, musiikki ja kognitiivinen kehitys, vertaistuki ja kuntoutus, koulutuksen esteettömyys ja elinikäinen oppiminen, monikielisyys ja esteetön suunnittelu.

Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja ja -workshoppeja. Kansainvälisiä puhujia saapuu eri puolilta Eurooppaa ja Australiasta. Yhteensä yli 40 puhujaa ja työpajaa kolmessa eri tilassa.

Juhlavuosi

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Juhlavuosi synnyttää tekoja, elämyksiä ja ohjelmaa. Se elää koko Suomessa, koko vuoden 2017. Tekojen kautta tarkastellaan Suomen itsenäisyyden vuosisataa, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. EURO-CIU symposium on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Lisäksi LapCI - Sisäkorvaistutelasten valtakunnallinen yhdistys ry juhlii myös vuonna 2017; LapCI täyttää 18-vuotta. Täysi-ikäisyys on tietysti oikein tärkeä virstanpylväs lasten järjestön elämässä - juhlistamme tätä läpi vuoden järjestettävissä vertaistukitapahtumissamme!

Toivomme näkevämme sinut Helsingissä huhtikuussa!

P.s. Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/538311149712439/
Käyttäkäähän sosiaalisessa mediassa häshtägiä #EUROCIU17, kiitos!

Ulla

Ulla Konkarikoski
toiminnanjohtaja, LapCI ry

Sisäkorvaistute (SI) (engl. Cochlear Implant eli CI) on sähköinen kuulokoje. Se on tarkoitettu kuuroutuneille, vaikeasti ja erittäin vaikeasti kuulovammaisille henkilöille, joille tavallisen kuulokojeen antama apu ei ole riittävä. Sisäkorvaistutehoidon avulla kuuro, kuuroutunut tai vaikeasti huonokuuloinen voi kuulla samalla tavalla kuin huonokuuloinen.

EURO-CIU (The European Association of Cochlear Implant Users) perustettiin vuonna 1995 Luxemburgissa. Jäsenenä on 21 maasta kansalliset sisäkorvaistutekäyttäjien järjestöt. Suomesta lapsia edustaa LapCI - Sisäkorvaistutelasten valtakunnallinen yhdistys ry ja aikuisia Kuuloliitto ry:n CiTo, joka on Kuuloliiton aikuisten sisäkorvaistutekäyttäjien toimikunta.

Lue lisää järjestäjätahoista täältä.

 

Pääsponsorit:

 

 

Järjestäjät:

logot_euro-ciu

 

TASAVALLAN PRESIDENTIN PUOLISON JENNI HAUKION TERVEHDYS

Toimivat aistit ovat ihmiselämän kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin perusedellytyksiä. Jokaisella aistivammoista kärsivällä lapsella ja aikuisella on oikeus saada mahdollisimman hyvää ja korkeatasoista hoitoa elämänlaadun parantamiseksi ja toimintakyvyn parantamiseksi. EURO-CIU symposium kokoaa Helsinkiin sisäkorvaistutehoidon kansainvälisiä tutkijoita ja muita keskeisiä toimijoita, käsittelemään alan viimeisimpiä tutkimustuloksia sekä vaihtamaan tietoutta erilaisista käytännöistä ja kokemuksista. Samalla otetaan jälleen merkittävä askel eteenpäin kohti yhä laadukkaampaa ja vaikuttavampaa sisäkorvaistutehoidon prosessia, jonka turvin voidaan auttaa yhä useampia kuuroja ja vaikeasti kuulovammaisia. Toivotan kaikille symposiumiin osallistuville mitä antoisimpia kokouspäiviä sekä voimia arvokkaassa työssänne!

Jenni Haukio
Tasavallan presidentin puoliso, symposiumin suojelija